Grondregistratie vanaf oktober digitaal

Er is een eerste website, een webportaal, speciaal voor burgers, aan de regering gepresenteerd inzake aanvragen van grond en die zal 1 oktober gelanceerd worden. 

Elke burger kan zich via het webportaal registreren voor een stukje grond. Dit zei president Chandrikapersad Santokhi afgelopen donderdag bij de ingebruikname van het nieuwe gebouw van MI-GLIS (Management Instituut voor Grondregistratie en Land Informatie Systeem) aan de Jaggernath Lachmonstraat.

Het webportaal ziet er volgens de president goed uit. Alleen moeten er nog wat aanpassingen plaatsvinden, dan kan het gelanceerd worden. Via het vernieuwde aanvraagsysteem kan iedere burger vanaf 21 jaar waar dan ook registreren en aangeven waar in een district de grond ligt, wat voor soort grond het is en hoeveel grond die wenst aan te vragen. Ook kan de persoon tegelijkertijd aangegeven of die zelf zal bouwen, via de bank of op basis van andere mogelijkheden of dat de staat voor de persoon moet gaan bouwen. Alle gegevens kunnen netjes worden geregistreerd en bijgehouden. 

Het webportaal zal niet alleen makkelijk toegang bieden voor de burgers, maar zal ook een overzicht bieden van burgers die de afgelopen jaren een stuk grond hebben gehad. Er zijn volgens het staatshoofd verschillende percelen in de districten die zijn uitgeven, maar die momenteel niet toegankelijk zijn voor de burgers. 

“De mensen kunnen helaas niet bouwen, omdat die gebieden en die gronden niet ontsloten zijn en geen toegang hebben. Wij als staat moet ervoor zorgdragen dat die infrastructuur daar komt. De eerste inventarisatie is al gemaakt van de gronden. We gaan het finaliseren de komende weken zodat we precies zien waar mensen gronden gehad hebben”, zegt de president. 

error: Kopiëren mag niet!