“De oude manier, luiers, weer terugbrengen”

Naast voeding, zijn kleren voor kinderen en ook voor een pasgeborene duur geworden, ook pampers. Het is ook enkele ouders opgevallen dat ze ook een verre afstand moeten afleggen voor ze het kunnen vinden. Geral geeft aan, dat hij de oude manier weer terug heeft gebracht. Voor zijn twee kleintjes gebruikt hij thuis luiers en in geval hij over straat gaat pampers.

“Een pak met 10 pampers kan ik tussen de SRD 27 en SRD 46 vinden, een pak van 20 kan ik tussen de SRD 48 en SRD 66 en een pak van 40 kan ik tussen de SRD 110 en SRD 170 vinden. Het is misschien redelijk voor anderen, maar voor velen niet haalbaar. Dan krijg je ook nog reacties, dat je geen kinderen moet maken in deze periode of dat niemand je heeft gestuurd, maar zo gaat het helemaal niet”, aldus Geral.

“Ik ben man en hoor en zie wat een vrouw of alleenstaande meemaakt dankzij de kritiek. Het gaat er niet om dat het kind niet verzorgd kan of men niet wil, maar dat de prijzen de beste opvoeding beperkt. Ik ben zelf ook vader en merk hoe zwaar het is. Een pak pampers kan je absoluut niet een maand houden, misschien een pak van 40 twee weken lang, maar het is veel meer. De luiers kunnen gewassen worden en vaker gebruikt worden. Het is voor mij een handige manier voor wanneer je thuis bent. Ik ben zo ook minder gaan bezuinigen. Alleen over straat wordt de pamper gebruikt.”

“In elke goed gesorteerd kledingzaak kan men het vinden. Bij enkelen kan men een aantal zelfs voor een redelijke prijs vinden. Nu moeten we aan elke makkelijke mogelijkheid denken en als je het weet en het goed uitkomt, dan kan het ook goed voor anderen uitkomen”, zegt Geral. Zo helpen we elkaar. Het hoeft niet altijd slecht nieuws te zijn, maar een keer ook wat warmte van burger naar burger toe.”

TM 

error: Kopiëren mag niet!