EBS informeert districtsraad Paramaribo over ledlampenproject

Op het secretariaat van de districtsraad Paramaribo is een voorlichtingssessie gehouden door de Energie Bedrijven Suriname (EBS) over het Smart ledlampenproject binnen Paramaribo. Bij de presentatie waren aanwezig districtscommissaris Ricardo Bhola, ambtshalve voorzitter van de districtsraad Paramaribo, districtsraadsleden en ressortraadsvoorzitters. 

In de presentatie werd aangegeven, dat de huidige straatlampen vervangen worden door de nieuwe Smart ledlampen. De witte en gele lampen zullen vervangen worden. De zogeheten pressure lampen bevatten kwik wat niet milieuvriendelijk is.

Met dit Smart ledproject wordt verbruik drastisch verminderd voor de overheid, waardoor kosten bespaard zullen worden. De ledlampen hebben 100.000 branduren. De EBS heeft ook rekening gehouden met het tropisch klimaat bij het in 2014 introduceren van deze lampen.

Er zullen 8.500 ledlampen worden geïnstalleerd en de target is eind oktober dit jaar. Dit alles is gefinancierd door een lening bij de Caribbean Development Bank. In totaal zijn er 7.500 aanvragen voor nieuwe lampen voor straatverlichting.

Met dit project hoeft de samenleving niet meer te bellen voor een storing, er kan gelijk gezien worden waar een lamp is uitgevallen of waar een storing zich voordoet. Ook is er een systeem om op afstand de lampen te dimmen op wegen waar het minder druk is. De lampen zullen 40% minder stroom verbruiken. De lampen worden geplaatst aan de zijde waar netwerken aanwezig zijn. Er is een planning aangegeven voor het plaatsen van de ledlampen.

De taak van de districtsraad is om na te gaan waar lampen vervangen moeten worden en welke wegen straatverlichting nodig hebben. Deze zullen dan aan de districtscommissaris en de ondervoorzitter van de districtsraad gepresenteerd worden om op te sturen naar de EBS.

error: Kopiëren mag niet!