15 Illegalen opgepakt in omgeving Nanisluis, Nickerie

De afdeling Maritiem heeft afgelopen dinsdag samen met het Regio Bijstandsteam (RBT) West van het Korps Politie Suriname 15 illegalen overgedragen aan het politieressort Corantijnpolder voor verder onderzoek, zo heeft Dagblad Suriname donderdag 16 september van een lokale bron vernomen.

Deze 15 illegalen bevonden zich in de omgeving van de Nanisluis en hadden vermoedelijk illegaal de oversteek gedaan van Guyana naar Suriname.

Hoe deze mensen in de omgeving van de Nanisluis zijn beland, moet het verdere politieonderzoek uitwijzen.

Tijdens een politiesurveillance in de Corantijnpolder werden woensdagavond 8 september negen personen aangehouden. Zij werden aangetroffen aan de Parsaram Soekhoeweg op de vuilstortplaats daar.

Onder deze groep personen bevond zich onder andere een 4-jarig meisje. Het gaat om vijf Guyanezen en vier Surinamers. Zij wilden illegaal de oversteek doen naar Guyana.

De politie in het westelijke district is actief aan het surveilleren om personen die illegaal de Corantijnrivier willen oversteken van Suriname naar Guyana en zij die illegaal de grensrivier hebben overgestoken vanuit het buurland naar Suriname op te pakken. Uit recente aanhoudingen blijkt dat die surveillances hun vruchten afwerpen.

error: Kopiëren mag niet!