Binnenkort restauratie monumentale pand SoZaVo

Indien alles meezit met het aflopen van alle procedures zal mogelijk dit jaar nog worden aangevangen met de restauratie van het monumentale pand Waterkant 32, het hoofdkantoor- gebouw van het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting, ofwel SoZaVo.

De restauratie van dit gebouw is onderdeel van het Paramaribo Urban Rehabilitation Program (PURP) welke door de IDB, Inter-American Development Bank, wordt gefinancierd. Dit programma behelst een bedrag van circa US$ 20 miljoen. Het belangrijkste deel van dit programma bestaat uit de herbouw en/of restauratie van een vijftal monumentale gebouwen in de historische binnenstad van Paramaribo, zijnde een UNESCO werelderfgoed site. De herbouw van het oud parlementsgebouw annex het gebouw van Algemene Zaken aan de Henck Arronstraat is onderdeel van dit IDB-programma. De werkzaamheden daar vorderen gestaag.

Het gebouw van SoZaVo aan de Waterkant staat vele jaren er zeer vervallen bij. Er was zelfs sprake van instortingsgevaar en om dat enigszins tegen te gaan moesten enkele jaren geleden bepaalde delen met balken worden gestuit. Het SoZaVo-gebouw staat er jaren als een troosteloze lelijkerd bij aan het eind van een rij goed onderhouden monumentale gebouwen langs de populaire Waterkant.

Dagblad Suriname verneemt, dat de aanbesteding voor de restauratie van het pand reeds heeft plaatsgevonden en dat het wachten nu is op de officiële toewijzing. 

SS

error: Kopiëren mag niet!