Zusterorganisaties Coalitie spreken hun diepe afkeuring uit

De Zusterorganisaties Coalitie in Nederland spreken hun diepe verontwaardiging en afkeuring uit over het geëtaleerde gedrag en uitspraken gedaan door een groepje actievoerders, op vrijdag 10 september 2021, voor en tijdens de Anton de Kom lezing jegens de President van de Republiek Suriname.
In een persbericht zeggen de Zusterorganisaties (VHP, ABOP, PL, NPS) het recht op demonstratie en vrije meningsuiting te respecteren, echter het doen van denigrerende en beledigende uitspraken  jegens het Staatshoofd, zijn geenszins een  uiting van wederzijds respect en waardering.

Wat hun ook zeer verbaasd zijn de racistische en vulgaire uitspraken, die zijn gedaan richting het Staatshoofd van het land, dat voorop gaat in multiculturele en multi-etnische samenleving, die sinds mensheugenis vreedzaam en in goede harmonie en gebroederlijk naast elkaar wonen en leven.

De President, ook  onze President is hier op werkbezoek om ons land van herkomst op de wereldkaart te zetten en netwerken in beeld te krijgen, in het belang van de ontwikkeling en vooruitgang het land en volk.

“Wij hopen en verwachten dat deze onbesuisde actie als een incident kan worden beschouwd en de initiatiefnemers tot inkeer komen en zulke acties, die wij met klem afkeuren, in de toekomst achterwege laten”, aldus de Zusterorganisatie coalitie Nederland.

error: Kopiëren mag niet!