SAO start training basis hydroponic voor mensen met beperking

In het kader van het Basic Needs Trust Fund project “Micro-ondernemerschap voor mensen met een beperking” is de Stichting Arbeidsmobilisatie en Ontwikkeling (SAO), een werkarm van het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AW&J), onlangs gestart met de training Basis Hydroponic. 

Het doel van dit project is om mensen met een beperking de nodige vaardigheden aan te leren om een onderneming te kunnen starten.

Clyde Ford, trainer bij de SAO, heeft aangegeven dat het telen op water (hydroponic) voordeliger en sneller is voor de aanplant van de verschillende soorten bladgroenten. Ford heeft benadrukt dat de aanschaf van zwarte aarde of bemesting helemaal komt weg te vallen, waardoor de kosten minder zijn.

De cursisten hebben de basisvaardigheden aangeleerd om op economische manier te telen op water en in het natraject zullen zij kennis maken met het geavanceerd systeem van hydroponics. 

Directrice van de SAO, Joyce Lapar, heeft benadrukt dat deze training bestemd is voor personen vanaf 16 jaar met een auditieve -, visuele – of een lichamelijke beperking, maar de cursist moet wel in staat zijn de handen te kunnen gebruiken. Lapar heeft aangegeven dat deze training als doel heeft om de deelnemers op een eenvoudige manier via een watersysteem te leren planten en uit te bouwen tot verkoop.  

Verder zei de directrice, dat er momenteel gewerkt wordt aan de voorbereiding van het natraject om te komen tot een ‘advanced hydroponics’ training. Lapar de doelgroep aangemoedigd om ook hun plek in te nemen in de arbeidsmarkt en te streven naar ondernemerschap.   

error: Kopiëren mag niet!