Waarnemend-president Brunswijk bezoekt Coronie

De districtscommissaris (dc) van Coronie, Maikel Winter, stelt dat de ontwikkeling in Coronie is blijven stilstaan. Dringend vraagt hij ondersteuning van de regering om de ontwikkeling op gang te brengen.

Waarnemend-president Ronnie Brunswijk was duidelijk in zijn boodschap toen hij vrijdag Coronie bezocht. Hij werd vergezeld door zijn staf, waaronder Humphrey Dundas, directeur Directoraat Volkscommunicatie. “De ontwikkeling van het district ligt in uw handen”, zo sprak Brunswijk.

Vol belangstelling luisterde hij naar de aangehaalde problemen, alsdus een bericht op zijn Facebook-pagina. De globaal aangekaarte pijnpunten zijn volgens de dc terug te vinden in de infrastructuur, onderwijs, gebouwen, toerisme, agrarische sector en sport.

Hierna volgde een presentatie over de ontwikkeling in Coronie door Bryan Creton. Hij gaf een uiteenzetting over de operatie “Tjaring waka in Cosu” . Met deze operatie is vooral de burgerparticipatie goed op gang gebracht, gaf Creton aan. In de presentatie heeft hij verder ook de belangrijkste uitdaging aangegeven. Coronie is dringend toe aan een waterkerende dam.

Brunswijk voelde zich goed geïnformeerd. Met de informatie zullen oplossingsmodellen worden uitgewerkt. Hij nam de aanwezigen terug naar een jaar regering Santokhi-Brunswijk. Hoe de regering langzaam maar zeker bezig is uit een diep dal te klimmen. Hij vroeg om geduld. Coronie zal niet achterblijven, verzekerde de waarnemend-president.

error: Kopiëren mag niet!