Man (73) mishandelt vriend vanwege ruzie om herstel graafmachine

De 73-jarige E.V. (73) is vrijdag 3 september na zich te hebben gemeld door de politie van het bureau Livorno aangehouden. De man heeft donderdag 2 september een vriend, die pas ontslagen was uit een ziekenhuis na een operatie, mishandeld vanwege een ruzie om het herstel van een graafmachine, zo bericht het Korps Politie Suriname donderdagavond 9 september.

Het politieonderzoek wees uit, dat E.V. al enkele jaren een mini graafmachine ter reparatie had gebracht bij zijn vriend M., die monteur is. Aangezien hij zijn machine wilde ging de 73-jarige man naar de woning van M. aan de Pandit Paltan Tewarieweg. Bij die gelegenheid kregen de twee vrienden een woordenwisseling, omdat de monteur vond dat hij een groot geldbedrag had uitgegeven om de graafmachine weer bedrijfsklaar te krijgen. De monteur probeerde E.V. te beletten om aan de graafmachine te komen, waarop zij elkaar over en weer duwden. Op een bepaald moment bracht V. zijn vriend M. schoppen toe in zijn onderbuik, waarna hij verdween.

Het slachtoffer klaagde hierna over hevige pijnen en ging naar het politiebureau om aangifte te doen. Hij werd per eigen gelegenheid overgebracht naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Hij werd ter observatie opgenomen, maar is inmiddels ontslagen en voor verdere medische behandeling verwezen naar een uroloog.

E.V. werd voorgeleid en na overleg met het Openbaar Ministerie door de politie ingesloten.

error: Kopiëren mag niet!