China schenkt US$ 46.000 voor rampenbestrijding binnenland

Tijdens het kennismakingsbezoek van de Chinese ambassadeur Han Jing donderdag aan vicepresident Ronnie Brunswijk, die deze dagen waarneemt als president, heeft de ambassadeur een bedrag van US$ 46.000 geschonken. Het geld is bestemd voor de bestrijding van rampen ten gevolge van overstromingen in het binnenland. Dit meldt het Directoraat Volkscommunicatie van het Kabinet van de Vicepresident.

Met het geld zullen de benodigde zaken bij de bestrijding van de opgelopen schade in  verschillende dorpen worden gekocht. Ook de infrastructuur in en naar deze gebieden moet aangepakt worden. 

De waarnemend president toonde zich blij met de helpende hand die China biedt. Bij het onderhoud werd stilgestaan bij het One China politiek beleid dat de Surinaamse regering voert en het aanhalen van de 45 jaar oude vriendschapsband tussen beide landen. Brunswijk heeft de ambassadeur, die pas een maand in dienst is, opgeroepen kennis te maken met en zich te verdiepen in de verschillende culturen van Suriname.

De ambassadeur heeft ookbeloofd in zijn land financiers te zoeken voor projecten in het binnenland, zoals het bevorderen van gezond drinkwater voor leefgemeenschappen.

error: Kopiëren mag niet!