Samenwerking rechtsstaat Suriname-Nederland op de rails

De samenwerking op het gebied van de Surinaamse  en Nederlandse rechtsstaat is al gestart. “We zijn al begonnen met de samenwerking binnen de grenzen van de mogelijkheden die er waren”, zei president Chandrikapersad Santokhi op een persconferentie na zijn ontmoeting met demissionair premier Mark Rutte.

De samenwerking op het gebied van grensoverschrijdende criminaliteit is reeds aangescherpt. “De afgelopen periode hebben we in gevallen waarbij personen die gezocht werden hier in Nederland en die uitgeweken waren naar ons territoir of het territoir van onze buurlanden,  ervoor gezorgd dat zij teruggebracht zijn naar Nederland, om zich te onderwerpen aan strafrechtelijke onderzoekingen.”

Aan de andere kant zijn er samenwerkingsvormen tussen het Hof van Justitie, rechterlijke macht en raad voor rechters op het gebied van trainingen en bijstand aan Suriname. “Nu wordt het gestructureerd en geïntensiveerd”, aldus zei president Santokhi.

error: Kopiëren mag niet!