“Brunswijk staat niet in de weg bij samenwerking met Suriname”

De functie van Ronnie Brunswijk als vicepresident zal geen barriere vormen binnen de hernieuwde samenwerking tussen Nederland en Suriname.

“Op zichzelf staat het lidmaatschap van de heer Brunswijk niet in de weg van een hele goede en uitstekende samenwerking met Suriname. Wij doen zaken met de regering van president Santokhi en wij doen dat uit volle overtuiging.” Woorden woensdag 8 september van premier Mark Rutte tijdens de persconferentie na zijn ontmoeting met president Chandrikapersad Santokhi.

De premier zei ook: “Wij respecteren de keuzes van het Surinaamse volk en de positie van de heer Brunswijk binnen de Surinaamse regering. Een feit is wel, dat hij in 1999 in Nederland bij verstek is veroordeeld tot 8 jaar gevangenisstraf. Daarom zal de Nederlandse regering geen contact hebben met de heer Brunswijk, behalve als er daarvoor een functionele noodzaak zou zijn. Dat is ons standpunt, maar het staat op geen enkele manier in de weg bij een uitstekende samenwerking met Suriname.”

error: Kopiëren mag niet!