Monteur (46) sloopt katalysatoren uit te repareren auto’s

Een 46-jarige monteur Jeetinderpersad is donderdag 2 september op zijn woonadres aan de Pandit Paltan Tewarieweg door de politie van het bureau Livorno in de kraag gevat. De man wordt ervan verdacht katalysatoren te hebben gesloopt van ter reparatie aangeboden auto’s. Dit meldt het Korps Politie Suriname woensdag 8 september.

Twee benadeelden deden op respectievelijk vrijdag 23 juli en maandag 23 augustus aangifte tegen deze monteur. Volgens verklaring van de eerste aangeefster had zij haar voertuig voor reparatie gebracht voor de man. Toen zij haar auto ophaalde bleken de katalysatoren van haar auto te zijn gesloopt. Bij confrontatie hield de monteur haar voor, dat de onderdelen hol waren en dat hij anderen zou plaatsen. Ook de vervangen onderdelen bleken hol te zijn.

De tweede aangever werd ook bij het ophalen van zijn voertuig geconfronteerd met het feit, dat de katalysatoren van zijn auto hol waren. Hij wees de monteur hierop en die beloofde hem andere katalysatoren. De monteur bracht twee anderen voor hem, maar ook die bleken hol te zijn.

Witgoud….

Het voorlopig politieonderzoek heeft uitgewezen dat katalysatoren erg gewild zijn, aangezien er vermoedelijk witgoud uit dit onderdeel gehaald kan worden. Het vermoeden bestaat, dat deze monteur de katalysatoren uitholde van de voertuigen die bij hem in reparatie waren. Het uitgeholde gedeelte, dat een grote economische waarde heeft, moet hij vermoedelijk hebben geëxporteerd. 

De monteur ontkent echter zich hieraan schuldig te hebben gemaakt. Hij gaf de politie te kennen, dat de katalysatoren verstopt waren en daardoor heeft geboord. Na overleg met het Openbaar Ministerie is de man door de politie in verzekering gesteld.

De politie vermoedt dat de monteur meerdere slachtoffers heeft gemaakt. Benadeelden die op deze manier beet zijn genomen, worden opgeroepen alsnog aangifte te doen bij de politie van Livorno. Dit politiebureau is te bereiken op de telefoonnummers 481941 of 483400.

error: Kopiëren mag niet!