De oude kat in het nauw doet nu wanhopig staatsgevaarlijke sprongen

Een dagje na de ziekmelding voor zijn laatste zitting bij de Krijgsraad verschijnt de veroordeelde moordenaar opa Desi D. Bouterse klaar en stoer ten tonele op en zelf belegde persconferentie om de samenleving te vertellen, dat hij wel weet wat de verdachte wapendieven uit de onderwereld willen. Heel vreemd dat deze sluwe vos na de dood van zijn kleinzoon Walter aangifte deed van diefstal van gevaarlijke krijgswapen op zijn privé locatie. Verbazingwekkend is het zeker wel dat de nationale politie voor onderzoek hem niet ten politiebureau oproept, maar hem thuis ervoor opzoekt. En ‘amazing’ is het ook dat opa Bouterse later zijn overleden kleinzoon Walter van de wapendiefstal verdenkt. Wat wil deze veroordeelde oude man voor de samenleving verhullen?

Een goed verstaander heeft maar een half woord nodig

Op zijn persconferentie van 31 augustus 2021 zei hij tegen journalisten dat een goed verstaander maar een half woord nodig heeft. Blijkbaar hebben zelfs de kritische journalisten zijn brabbel niet goed begrepen, laatste een half woord uit zijn mond. De storyteller Paul Middellijn van Suriname Unite anders wel. In zijn laatste video komt hij tot de conclusie dat de ex-president en opperbevelhebber van het nationale leger als veroordeelde zeer staatsgevaarlijke uitspreken heeft gedaan. Ik heb zijn persbriefing ook gevolgd en ben dezelfde mening toegedaan als Paul.

Bouterse ondermijnt de staatsveiligheid door aan te geven, dat hij in contact staat met de wapendieven van onderwereld.  De kern is dat hij als aangever van de wapendiefstal in feite heel goed op de hoogste is van de wapendiefstal op zijn privélocatie. Dat niet alleen, hij brengt zelf de boodschap van de zogenaamde ‘onderwereld figuren’, dat de autoriteiten met die boven in onderhandelingen moeten treden on niet te worden vervolgd. Ik heb geen half woord nodig om uit zijn gewauwel te begrijpen wat zijn persoonlijke intenties daarbij zijn geweest.

Alweer een sluwe en trieste zet op zijn schaakbord

Ten eerste zie ik als een nieuwe chantage van de overheid om zo lang mogelijk van de tralies weg te kunnen blijven. Ten tweede beoogt hij door bangmakerij en angstzaaierij de samenleving nog in zijn greep te  willen houden. Ten derde is het een wanhopige poging om de boutisten aan zich te willen bieden, want de wijze NDP’ers lopen al lang niet meer warm voor zijn domme streken. Ten vierde wil opa Bouterse munt slaan uit de vermeende wapendiefstal door de eisen van de zogenaamde boeven op tafel te leggen. En last but not least het past geheel bij zijn ‘egofiele’ persoonlijkheid, die nu flink is geraakt door de definitieve uitspraak van 20 jaar gevangenisstraf door de Krijgsraad. Het is triest om op zijn oude dagen nog lang de hel op aarde te moeten doorstaan. Kleinzoon Walter is vermoord of anders door suïcide heen gegaan, zoon Dino als zijn troonopvolger lijdt in USA tussen de Muren van de nor. De drugs- en wapenhandel verloopt niet volgens zijn draaiboek, en raken uit zijn klauwen.  Zijn paarse achterban raakt duidelijk verdeeld in de ware NDP’ ers en slaafse boutisten.                                  

Kom nu eindelijk uit de onderwereld

Volgens hem wil de onderwereld de gestolen wapens uit zijn privé depot teruggeven aan het Nationaal Leger. Bouterse wil zelf als  een vertrouwenspersoon (liaison)

 daarbij optreden en zei dat de dieven natuurlijk ook bepaalde garanties willen hebben. Maar na een maand na het aanbod is er niets vernomen vanuit de regering. Dit onthulde hij gisteren als  NDP-voorzitter op de persconferentie vanuit Hotel D’Ark. Bouterse zegt overtuigd te zijn dat de wapendiefstal vanuit zijn residentie gepleegd is door zijn kleinzoon Walter Bouterse en zijn comparanten. Wel, dat moet dus bij het politieonderzoek bij hem thuis bekend zijn gemaakt neem ik aan. De vraag is nu wat de PG en het Openbaar miniserie met zijn onthullingen gaan doen.

Mijn advies aan opa Bouterse is: ga nu 20 jaar rustig leven in hotel Santo Boma en vraag daar aan je eigen geweten wat waar is en wat abjecte leugens in jouw leven sinds de coup van 25 februari 1980.

S.H. SIngh

error: Kopiëren mag niet!