“Versoepeling van de maatregelen moet niet leiden tot misbruik”

“Groen licht betekent niet, ga en maak misbruik. Groen licht werd gegeven zodat wij burgers een beetje vrijer konden bewegen, leven, verdienen en onze zaken in orde maken”, zegt Raul W., een hosselaar.

“Het dragen van een mond- en neusbedekking moet nog in acht genomen worden en dat gaat nog steeds moeilijk. Bij de eerste golf moest het al doorgedrongen zijn dat het geen grap is. Wij verpesten alles voor ons zelf. Over de regering en de volgelingen praten wij niet. Noch de koers noch de prijzen dalen. Men blijft praten, maar het gaat het ene oor in en het andere oor uit. Er wordt naar eigen voordeel en belang gekeken. Maar, nu heb ik het over ons als burgers, de mensen die de macht hebben iemand op die stoel te zetten. Zolang wij de protocollen niet in acht nemen, gaat het moeilijk blijven. Het gevolg dragen wij niet alleen, maar ook onze nakomelingen en ouders. De beperking aan een aantal zaken veroorzaken wij zelf. Als wij een verandering aan ons zelf brengen en om ons heen ben ik wel zeker dat alles gemakkelijker zal gaan”, aldus Raul.

“Ik ben hosselaar en zie het dagelijks over straat. Het wordt te druk en ik probeer zelfs plaatsen te vermijden die druk zijn of worden. Ik leer mijn kinderen hetzelfde, als we niet op onze gezondheid letten dan is er geen sprake van een werkende of vechtende volk.”

Een ondernemer zegt, dat klanten vaak erop worden gewezen de protocollen in acht te nemen. “Niemand mag de zaak betreden zonder een mond- en neusbedekking, anders word je niet geholpen ook al sta je buiten en geef je aan wat je wilt. Zolang men de protocollen niet in acht neemt, kunnen we geen zaken doen”, zegt de ondernemer. “Zo moet het overal zijn, dan zullen we zien dat men het strak zal naleven. Er kan wel een woordenwisseling ontstaan, maar je moet bij je standpunt blijven. Het gaat om de gezondheid van jezelf en de mensen om je heen. “ 

TM

error: Kopiëren mag niet!