Bestuursambtenaren zijn niet in staking

Glenn Swamipersad, voorzitter van de Algemene Bond Personeel bij het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport (ABP ROS) heeft dinsdag 7 september in gesprek met Dagblad Suriname gezegd, dat de bestuursdienst niet in staking is.

Het bestuur had maandag een gesprek met vicepresident Ronnie Brunswijk over een salarisverhoging voor de bestuursambtenaren die met de vorige regering is afgesproken.

Het bestuur was onder begeleiding van een aantal bestuursambtenaren naar dit gesprek geweest. Enkele van de aanwezige ambtenaren, die buiten stonden, vonden op gegeven moment het gesprek te lang duren en begonnen zich te roeren. Enkele individuen hebben toen aangegeven dat ze in staking zullen gaan, maar de bond heeft geen staking afgekondigd, aldus de voorzitter. 

Er is woensdag weer een gesprek, maar dan met de ministers van Binnenlandse Zaken en Regionale Ontwikkeling en Sport. Swamipersad dreigt wel na morgen in staking te gaan indien er geen overeenstemming wordt bereikt.
VP

error: Kopiëren mag niet!