Weg naar Langatabiki in slechte staat

De weg die leidt naar Snesikondre en vandaar naar het dorp Langatabiki in het bestuursressort Paamakka verkeert weer in zeer slechte staat. De weg is een ongeveer 100 kilometer lange niet geasfalteerde weg. In de regentijd kan de weg veranderen in een ware modderpoel. Dat is nu dus weer het geval vanwege de zware regenval de afgelopen dagen.

Weg afsluiten 

De bewoners hadden gehoopt dat de weg zou worden afgesloten voor zwaar materieel waardoor tenminste de personenwagens en bussen die passagiers naar het gebied vervoeren konden rijden. 

Het zijn juist de vrachtwagens en ander zwaar materieel die ervoor zorgen dat de weg in een nog meer deplorabele staat verkeerd. 

“We dede dja”, zegt een man via de telefoon aan de redactie van Dagblad Suriname over de situatie van de weg. Hij beweert dat de districtscommissaris de weg niet wil afsluiten en tegen betaling toestemming verleent aan houders van vrachtwagens en ander zwaar materieel om over de weg te rijden.

Districtscommissaris zelden in het gebied 

Verder zegt hij dat de districtscommissaris zelden in het gebied is. Hij was maanden geleden voor de kennismaking en daarna op 13 juni voor de distributie van pakketten in zijn werkgebied. Daarna is hij nooit meer in het gebied verschenen. Vanuit Paramaribo bestuurt hij het bestuursressort, aldus de zeer gebelgde man. Districtscommissaris Osei Jabini om een reactie gevraagd was vooralsnog niet bereikbaar voor commentaar. 

VP 

error: Kopiëren mag niet!