Vermeend nieuw bestuur bond bij SWM gaat 6 september in actie

SWM: Watervoorziening aan de samenleving niet in gevaar

Dwaine Cairo, die stelt voorzitter te zijn van een splintergroep van de Surinaamse Waterleiding Werknemers Organisatie (SWWO), heeft zaterdag 4 september via een persbericht bekendgemaakt dat personeel van de Surinaamsche Waterleiding Maatschappij maandag in actie gaat.

Volgens Cairo is de bond al geruime tijd aan het onderhandelen met de directie en de regering over salarisaanpassingen. Maar, zo schrijft hij in een persbericht, daaruit is ‘vooralsnog niets positiefs voortgevloeid’. 

Hij stelt, dat medewerkers op een vrijdag gehouden algemene ledenvergadering besloten hebben vanaf maandag 6 september over te gaan tot het voeren van acties onder zijn leiding, als ‘de nieuwe bondsvoorzitter’. Volgens Cairo zijn SWM-directeur Marlon Oosterlng en de regering op de hoogte gesteld van de voorgenomen acties. 

Watervoorziening niet in gevaar

‘De diverse zorg- en verzorgingsinstellingen, zoals ziekenhuizen, bejaarden- en kindertehuizen zullen wel van water worden voorzien’, aldus Cairo. Dagblad Suriname heeft echter vernomen uit betrouwbare bronnen, dat de algehele watervoorziening maandag gewoon is gegarandeerd.

Rudi Baarh is formeel nog steeds voorzitter van de SWWO

Overigens is Rudi Baarh nog steeds formeel de voorzitter van de SWWO. Cairo had eind augustus echter beweerd, dat ‘het nieuw bestuur van de SWWO’ heeft besloten ‘het beraad van de ontevreden werknemers over te nemen’. Een brief van de bond aan de SWM gedateerd 3 september is ondertekend door Cairo als ‘ondervoorzitter’. Een dag later stuurt hij een persbericht aan de media en ondertekent die als ‘voorzitter’……

Baarh heeft benadrukte , dat hij nog steeds voorzitter is van de bond, maar zei ook toen al in de gaten te hebben, dat er een tweede groep bezig was met de problemen. ‘Ik ben nog steeds voorzitter’, zei Baarh.

SWM-directie gaat in overleg met bondsvoorzitter Baarh over nieuwe CAO

Dagblad Suriname heeft ook uit betrouwbare bronnen vernomen, dat de SWM-directie opdracht heeft gekregen om in overleg te treden met bondsvoorzitter Baarh om tot een nieuwe Collectieve Arbeidsovereenkomst (CAO) te komen.

PK

error: Kopiëren mag niet!