Jongen (11) gewond door stroomstoten van illegaal getrokken elektriciteitskabels

De politie van het bureau Santodorp kreeg dinsdag 31 augustus van het Command Center de melding, dat de 11-jarige T.C. in een weiland te Sunny Point door stroomstoten verwondingen had opgelopen. De jongen was in bewusteloze toestand per eigen gelegenheid naar de afdeling Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo afgevoerd, zo meldt het Korps Politie Suriname zondagochtend 5 september.

Het voorlopig politieonderzoek heeft uitgewezen, dat T.C. met andere jongens waarmee hij had gevoetbald op weg was naar huis. Bij het overspringen van een sloot, waar diverse elektriciteitskabels lopen, viel de 11-jarige jongen op enkele kabels. Vanwege de zware regenval liepen de kabels in het water, waardoor de jongen stroomstoten door het lichaam kreeg. 

Hij verloor het bewustzijn en liep verwondingen op. 

Gebleken is dat de elektriciteitskabels illegaal zijn getrokken om stroom af te tappen.

Onderweg naar het ziekenhuis werd de familie met het slachtoffer door de politie van Leiding 9a naar het AZP begeleid. Het slachtoffer is op de kinderafdeling van de Intensive Care Unit (ICU) opgenomen. Zijn situatie is stabiel en hij verkeert buiten levensgevaar.

error: Kopiëren mag niet!