Bromfietser (55) overlijdt twee weken na te zijn aangereden door auto aan letsels

De 55-jarige bromfietser Clifton Blijd is op woensdag 1 september op de afdeling Intensive Care Unit van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) alsnog overleden aan de verwondingen die hij op 19 augustus had opgelopen na te zijn aangereden door een auto. Dit meldt het Korps Politie Suriname zaterdag 4 september in een bericht.

Blijd kwam donderdag 19 augustus op de Marowijnestraat ter hoogte van de Ramboetangstraat met zijn bromfiets ten val en werd door een auto aangereden.

Na de melding van het Command Center gingen agenten van het bureau Flora voor onderzoek naar de locatie en troffen de bromfietser, die niet aanspreekbaar was, op het wegdek aan. Met een ambulance werd hij naar de Spoed Eisende Hulp van het AZP afgevoerd. 

Het politieonderzoek wees uit, dat de 38-jarige automobilist over de Marowijnestraat reed richting de Mattonshooplaan. De 55-jarige bromfietser reed in de tegengestelde richting. Volgens verklaringen van getuigen week Blijd ter hoogte van de Ramboetang- en de Marowijnestraat uit voor enkele kuilen in het wegdek. Hierbij viel hij met zijn bromfiets en kwam op de rechter rijhelft van het wegdek terecht. De auto haalde op dat moment een ander voertuig in en reed de bromfietser die op de weg lag aan.

Het rijbewijs van de automobilist, die niet onder invloed van alcohol verkeerde, werd hangende het onderzoek ingevorderd. Beide voertuigen werden ter herkeuring door de politie in beslag genomen. 

Het lichaam van Clifton Blijd werd in opdracht van het Openbaar Ministerie afgestaan aan de nabestaanden. 

error: Kopiëren mag niet!