Familie betreurt onjuiste berichtgeving woningbrand Nickerie

Een familielid van het gezin dat vorige week als gevolg van de woningbrand te Longmay in het district Nickerie dakloos is geworden, betreurt de onjuiste berichtgeving over de brand.

Dagblad Suriname berichtte maandag onder meer, dat de bewoners thuis waren toen de brand uitbrak. Dat is niet juist. Mevrouw Riske Mahabier, een zus van een der inwoners van de woning, zegt dat niemand thuis was toen de brand uitbrak. De hoofdbewoners bevonden zich buitenshuis en zagen vanuit een afstand rookontwikkeling. Ze konden echter niets meer uitrichten, omdat de vlammen heel snel om zich heen sloegen. Buurtbewoners probeerden nog spullen uit de woning te redden.

Een persoon raakte daarbij ernstig verwond, doordat hij aan zijn arm geraakt werd door stukjes scherven van een uiteen gespat glazen raam. Hij werd met spoed naar het Mungra Medisch Centrum (MMC) vervoerd waar operatief werd ingegrepen. Een deel van de kosten voor de medische ingreep zijn uit humanitaire overwegingen door het ziekenhuis kwijtgescholden. 

De afgebrande woning betrof een onderwijswoning van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur. Behalve de twee hoofdbewoners, woonden er nog verder een dochter met haar man met drie kleine kinderen (1, 4 en 7 jaar).  Alle zeven zijn thans dakloos geworden. Mevrouw Riske Mahabier zegt aan Dagblad Suriname, dat de twee hoofdbewoners, haar ouders bij haar thuis heeft opgevangen. Haar zus en haar man, met de drie jonge kinderen zijn voorlopig door buren opgevangen.

Volgens mevrouw Mahabier hebben de politie en brandweer onderzoek naar de brand gedaan. Over de oorzaak van de brand is haar niets bekend. Ze zegt wel dat haar dakloos geworden ouders en het gezin van haar zus thans alle hulp kan gebruiken. Ze denkt in de richting van bouwmaterialen voor de bouw van een woninkje. Haar contact nummer is 8971681.

error: Kopiëren mag niet!