UEFA en grote Europese clubs tegen WK om de 2 jaar

FIFA-voorstellen om het WK om de twee jaar te houden, zullen worden tegengewerkt door de UEFA en de grote Europese clubs. Voormalig Arsenal-coach Arsène Wenger heeft namens de FIFA het idee gepromoot als onderdeel van de herziening van de internationale wedstrijdkalender. 

Maar, de plannen kunnen op weerstand rekenen van de UEFA, de European Club Association (ECA) en het is onwaarschijnlijk dat er steun zal komen van de grote nationale competities. 

In reactie op een brief aan de fangroep Football Supporters Europe zei UEFA-voorzitter Aleksandr Ceferin, dat er ‘zorgen waren in de voetbalwereld’ over de plannen die door de voormalige Arsenal-manager naar voren werden gebracht. 

“Gezien de grote impact die deze hervorming kan hebben op de hele organisatie van het voetbal wekt het onze verbazing dat de FIFA een pr-campagne lijkt te lanceren om haar voorstel door te drukken, terwijl dergelijke voorstellen niet zijn voorgelegd aan confederaties, nationale bonden, competities, clubs, spelers, coaches, clubs en de hele voetbalgemeenschap”, schreef Ceferin in de brief.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: