16-Jarige aanvaller Jong Duitsland schrijft geschiedenis

Youssoufa Moukoko heeft donderdag geschiedenis geschreven. De 16-jarige aanvaller debuteerde bij Jong Duitsland en werd daarmee de jongste speler ooit in het elftal. De spits van Borussia Dortmund scoorde twee keer tegen het kleine San Marino.

Als veertienjarige scoorde hij vaak bij Dortmund Onder-19. Een dag na zijn zestiende verjaardag debuteerde hij in de hoofdmacht van BVB. Donderdag was het zijn eerste wedstrijd met Duitsland Onder-21 tijdens de EK-kwalificatiewedstrijd tegen San Marino.

“Natuurlijk ben ik er blij mee, maar van een record kan ik niets kopen’, relativeerde hij al zijn unieke prestaties, waaronder die in de Champions League.

‘Het is meer een motivatie nog harder aan mezelf te werken. Ik heb nog niets bereikt. Ik sta pas aan het begin van mijn weg en die is nog lang niet aan het einde.’Ik moet sneller de aansluiting zoeken en meer in dienst van de ploeg spelen.’

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: