Hamilton: “Op Zandvoort staar je soms echt naar de hemel’

Zestien jaar geleden kwam Lewis Hamilton voor het laatst in actie op Circuit Zandvoort, destijds in de Formule 3. De Brit herinnert zich het duincircuit nog goed. “Het is een prachtige baan.” Komende zondag vindt voor het eerst sinds jaren weer een Formule 1 race plaats op het legendarische circuit van Zandvoort.

De zevenvoudig wereldkampioen schoof donderdag in een geel-oranje pak aan op de persconferentie voor de Nederlandse Grand Prix. “Oranje staat me altijd wel goed”, zei Hamilton, wetende dat hij zich komend weekend in het met Max Verstappen-fans gevulde oranje hol van de leeuw begeeft.

In de Formule 3 kwam hij regelmatig in actie in Zandvoort, met een zege in augustus 2005 als laatste optreden. “2005, dat is echt lang geleden”, lachte de Mercedes-coureur. “Vooral het winnen van de Masters was toen heel speciaal.”

De baan heeft indruk gemaakt. “Het is echt een uitdaging, ja. Vooral dat gedeelte omhoog na bocht 3, en dan die snelle bocht naar rechts”, beschreef Hamilton de Hunserug en het Scheivlak. “Als je daar bovenaan de heuvel komt, staar je echt even naar de hemel.”

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: