Ronaldo nu wereldrecordhouder interlandgoals en geschorst

Cristiano Ronaldo is na woensdagavond wereldrecordhouder. Met twee zeer late goals tegen Ierland zorgde hij niet alleen voor een 2-1 zege voor Portugal, maar hij maakte ook interlandgoal 110 en 111. Daarmee liet hij Ali Daei uit Iran definitief achter zich. Niemand maakte ooit zo veel goals voor zijn land als Ronaldo.

Tot de 89ste minuut stond Portugal woensdagavond nog met 0-1 achter tegen Ierland nadat Ronaldo na een kwartier een penalty miste.

Maar, in de laatste paar minuten van het WK-kwalificatieduel maakte de Portugese superster alles goed. In de 89ste minuut maakte hij de 1-1, waarna hij in de 96ste minuut ook de 2-1 wist te scoren. 

“Ik kan mezelf niet eens in woorden uitdrukken. Ik ben uitzinnig door deze ongekende sensatie. Van alle records die ik heb gebroken tijdens mijn carrière is dit record heel speciaal voor mij. Dit record is er zeker eentje die op mijn lijstje staat van prestaties waar ik echt heel trots op ben”, schrijft Ronaldo op zijn Instagram-pagina. 

Overigens is Ronaldo wel geschorst voor de volgende WK-kwalificatiewedstrijd van Portugal, volgende week dinsdag in de uitwedstrijd tegen Azerbeidzjan. Ronaldo trok namelijk zijn shirt uit na het maken van zijn tweede goal. “Ik was het vergeten, maar dat hoort bij de emotie van het spel. De coach is misschien niet blij met me, maar dat maakt nu even niet uit. Het belangrijkste was om het team aan de overwinning te helpen. Het spijt me, maar de emoties namen de overhand”, zei Ronaldo daarover op de Portugese televisie.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: