Kunstenaar Anand Dwarka overhandigt schilderij aan de president

De Surinaamse kunstenaar Anand Dwarka heeft afgelopen weekend door hem gemaakte schilderijen mogen overhandigen aan president Chandrikapersad Santokhi.

Dwarka zegt in gesprek met Dagblad Suriname: “Behalve aan de president heb ik ook een schilderij kunnen overhandigen aan districtscommissaris Ricardo Bhola. Ik zag een mooie vlinder zitten op een zonnebloem. De vlinder symboliseert de president en de bloemen moeten we zien als de Surinaamse gemeenschap. Onze president werkt dag en nacht en zodoende kwam ik op het idee om dit kunstwerk te maken. Hierbij is geschilderd op canvas, acryl en het heeft een afmeting van 70 bij 50 centimeter. Districtscommissaris Ricardo Bhola is samen op bezoek geweest bij de president. Ik mocht een speld met Surinaamse vlag, een ansichtkaart van 25 jaar Srefidensi en een serie documentaires van regisseur en producent Ida does in ontvangst nemen uit handen van de president”

Voorafgaand aan deze overhandiging is Anand Dwarka richting Nickerie geweest. Dit bezoek was in het kader van “Verjari Oso Week”. Zodoende heeft hij in het rijstdistrict een expositie achter de rug. 

(Khoesiaal P.)

error: Kopiëren mag niet!