Twee gouden echtparen gehuldigd door commissariaat Paramaribo-Zuidwest

Het Burger Informatie Centrum van het commissariaat Paramaribo-Zuidwest heeft twee gouden echtparen gehuldigd. De jubilarissen mochten de gebruikelijke enveloppe met inhoud in ontvangst nemen.

Echtpaar Moehamadsoebandi-Lie 

Dit echtpaar vierde op 26 juni jongstleden haar gouden bruiloft. Vanwege de Covid-19 pandemie heeft zij deze bijzondere dag heel rustig doorgebracht met de kinderen en kleinkinderen. Echtgenoot Limin Moehamadsoebandi zag het levenslicht op 6 augustus 1941 in het district Commewijne.  Echtgenote Alwina Moehamadsoebandi-Lie werd op 23 november 1935 te Paramaribo geboren. Namens de president van Suriname mocht het echtpaar uit handen van districtscommissaris Fulgence Javinde de gebruikelijke enveloppe met inhoud in ontvangst nemen.

Echtpaar Woei-A-Tsoi-Lee

Op 29 augustus herdacht het echtpaar Woei-A-Tsoi-Lee in alle stilte het feit dat zij al vijftig jaar in de echt is verbonden. Paulus Woei-A-Tsoi meer bekent als Paul Woei, de bekende en grote kunstenaar, werd op 31 mei 1938 geboren te Paramaribo. Zijn eerste tekenles heeft hij in China gevolgd bij de heer Ng. Daarna zat hij op de Kunstacademie voor Beeldende Kunsten in Nederland. Paul Woei, zoals hij bekend staat in de samenleving, maakt zowel beelden in hout als brons. Verder maakt hij schilderijen in olieverf en aquarel. Zijn werk was vooral gebaseerd op de natuur en de cultuur van de bovenlandse inheemsen. Hij heeft in verschillende landen deelgenomen aan exposities en zijn collecties zijn over de gehele wereld. Verder schreef hij literaire verhalen. De heer Woei is gedecoreerd in de Ere-Orde van de Palm en in de Ere Orde van de Gele Ster. Zijn hobby’s zijn lezen, luisteren naar klassieke- en volksmuziek, fotograferen, reizen en hij heeft een liefde voor oude- en inheemse cultuur. 

Jeanette Woei-A-Tsoi-Lee zag op 9 januari 1951 het levenslicht, eveneens in Paramaribo. Mevrouw Woei-A-Tsoi-Lee heeft verschillende functies bekleed in zowel Suriname als in het buitenland. Als hobby’s heeft zij aerobic en yoga. Door het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken werd zij benoemd tot Mission Personal Assistant. Het echtpaar heeft een dochter en een zoon.

Vijftig jaar getrouwd ziet het echtpaar als gisteren en vindt het heel fijn om nog steeds alles samen te kunnen doen. Ze doen heel veel sociaal werk en vervelen zich geen moment. 

(Khoesiaal P.)

error: Kopiëren mag niet!