“Ik werk liever en leer andere dingen te doen”

Enkele vakantiejobbers zijn al ruim een tot twee weken aan het werken. Kris, een jongeman van achttien jaar, geeft aan dat hij zijn vakantiejob leuk vindt. Hij werkt bij zijn buurman die ondernemer is. Zijn job is namelijk harken en het gemaaide gras opruimen. Voor de dag ontvangt hij SRD 150.

“Dit is geen dagelijks werk, dus ik help mee wanneer er werk is”, zegt Kris. Voor de dagen dat hij geen werk heeft, helpt hij de buren in de buurt met huis- of tuinwerk. Daar verdient hij SRD 50 of soms minder, maar alles helpt mee. Een andere jongen, van dertien jaar, is ook werkzaam is bij de ondernemer waar Kris werkt. De dertienjarige geeft aan dat hij liever verdient en iets bijleert dan op straat rond te hangen. Hij is het enig kind van zijn ouders. Zijn ouders zijn aan het werk en is hij vaak alleen thuis. Hij hangt dan bij de buurman en zo raakte hij geïnteresseerd om te werken.

“Ik werk liever en leer liever dan dat ik andere dingen doe”, zegt de tiener. Voor het werk ontvangt hij SRD 100 tot 150, maar krijgt SRD 50 in handen. Het resterende gedeelte geeft de ondernemer aan de ouders zodra ze thuis zijn. “Ik kan een jongen van dertien niet zoveel geld in handen geven”, zegt de ondernemer. “De ouders weten uiteindelijk wat belangrijk is voor hem,”

Niet een ieder heeft geluk bij het vinden van een vakantiejob. Enkele tieners zeggen, dat zij nog steeds op zoek zijn naar een vakantiejob. “Na drie plaatsen in het centrum geprobeerd te hebben, wacht ik nog steeds op een telefoontje”, zegt een tiener. “Ik hoop dat ik alsnog een baan kan vinden. Die extra centjes heb ik heus wel nodig.” Een andere tiener zit ook te wachten op een vakantiewerk. “Ik zit niet elke dag in huis, maar probeer overal een werk te vinden. Tot nog toe help ik de buren met het inkopen doen en verdien ik wel een centje bij, maar kijk nog steeds uit naar een vakantiejob waar ik ervaring kan opbouwen.”

TM

error: Kopiëren mag niet!