Amanda Nunes en Julianna Pena 11 december terug in de ring voor UFC 269

De UFC (Ultimate Fighting Championships) heeft maandag 30 augustus bekendgemaakt dat Amanda Nunes (21-4) haar bantamgewichttitel zal verdedigen tegen Julianna Pena (10-4) tijdens UFC 269 op 11 december, op een locatie die nog moet worden bepaald.

Deze matchup was oorspronkelijk gepland op UFC 265 op 7 augustus, maar Nunes trok zich terug nadat zij positief had getest op Covid-19.

Nunes is momenteel UFC-kampioene voor zowel 135 als 145 pond. Ze is nummer 1 in het bantamgewicht in de MMA Fighting’s Global Rankings en in de MMA Fighting’s Women’s Pound-for-Pound Rankings. Dit wordt Nunes’ eerste verdediging van de bantamgewichttitel sinds UFC 245 in december 2019, waar ze Germaine de Randamie versloeg via een unanieme beslissing.

“The Lioness” is ongeslagen in 12 opeenvolgende wedstrijden, inclusief back-to-back verdediging van de vedergewichttitel in haar laatste twee gevechten.

Pena, nr. 5 in MMA Fighting’s Global Rankings, verdiende haar kans op Nunes met een overwinning in de derde ronde op Sara McMann tijdens UFC 257 in januari. De Ultimate Fighter 18-kampioene heeft ook opmerkelijke overwinningen op Nicco Montano, Cat Zingano en Jessica Eye.

Het is nog niet bekend of Nunes vs. Pena het hoofdevenement zal zijn op 11 december.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: