Volksgezondheid: Suriname bevindt zich in 4e Covid-golf

Het ministerie van Volksgezondheid heeft afgelopen weekend bekendgemakt, dat Suriname zich nu in de vierde Covid-19 golf bevindt. “We zijn momenteel in de vierde golf beland, die dagelijks mensenlevens opeist. Opnames in ziekenhuizen is bijna niet meer mogelijk en er is een continue stijging in het aantal besmettingen’, aldus het ministerie.

Sinds dinsdag zijn dagelijks minimaal tweehonderd nieuwe Covid-besmettingen geregistreerd, maar zondag bedroeg dat aantal 156. Het aantal personen op een ICU (Intensive Care Unit) schommelt al enkele dagen rond de 12-15 en het aantal personen buiten de ICU schommelt tussen de 60-80.

Het zich laten vaccineren tegen het Coronacirus blijft essentieel volgens Volksgezondheid en geniet dan ook “de hoogste prioriteit gezien de toename van het aantal besmettingen in ons land”. De noodzaak van vaccinatie wordt benadrukt door de aanwezigheid van de gevreesde Indiase Delta-variant.

“Uit meerdere onderzoeken is gebleken dat vaccinatie de kans op infectie door deze besmettelijke deltavariant enorm verkleint. Het virus is door vaccinatie minder makkelijk over te brengen op anderen. En maakt anderen minder vatbaar voor besmetting’, aldus het ministerie van Volksgezondheid.

Wie zich nu wil laten vaccineren kan kiezen uit vier vaccins: Pfizer, Moderna, Sinopharm en AstraZenaca.  Het Pfizer-vaccin is vooral bestemd voor kinderen tussen 12 en 18 jaar. Vrouwen die zwanger zijn hebben de mogelijkheid om te kiezen tussen Moderna en Pfizer.

error: Kopiëren mag niet!