Verstappen wint op circuit Spa-Francorchamps kortste F1-race uit historie – Regen grootste tegenstander coureurs

Max Verstappen heeft zondagmiddag 29 augustus een merkwaardige Grand Prix van België gewonnen. Omdat de race maar drie ronden achter de saftey car in beslag nam, werden er halve punten uitgedeeld. Het was de kortste race in de geschiedenis van de Formule 1.

De ’overwinning’ leverde de Nederlander dus niet de gebruikelijke 25 punten, maar 12,5 punt op. Dit was voor Verstappen niet genoeg om de leiding in de WK-stand van Lewis Hamilton over te nemen. Dit zou nu volgende week in Zandvoort kunnen gebeuren.

Wel verkleinde de coureur van Red Bull zijn achterstand op de Brit. Het verschil tussen de twee is nog maar drie punten. George Russell eindigde als tweede en Hamilton werd derde.

De hevige regenval op het circuit van Spa-Francorchamps dwarsboomde zondagmiddag lange tijd de start van de Grote Prijs van België. Ruim drie uur later dan gepland besloot de wedstrijdleiding dat de baan dan toch droog genoeg was om nog een uur te kunnen racen.

Verstappen dankt zijn overwinning aan zijn goede kwalificatie zaterdag, toen hij op een eveneens natte baan de snelste tijd neerzette. “Achteraf gezien was pole erg belangrijk”, concludeerde hij dan ook tijdens het gebruikelijke interview na de ‘race.’ Het is wel jammer dat we geen goede rondes konden doen.”

“Ik zei om half vier let’s go. Maar het zicht was erg slecht. En het bleef daarna maar regenen. Het is een overwinning, maar zo wil je niet winnen. De credits gaan naar de fans, die de hele middag bleven in de regen en de kou. Dat zijn de echte winnaars.”

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: