Regering laat er geen gras over groeien: Amnestiewet al in Staatsblad gepubliceerd

De Amnestiewet van 5 april 2012 is zaterdagochtend 28 augustus, een dag nadat de wet in De Nationale Assemblee werd behandeld, in het Staatsblad gepubliceerd (zie onderaan). De wet treedt zondag in werking, dus een dag na afkondiging in het Staatsblad.

De initiatiefwet ter intrekking van de gewraakte Amnestiewet, die – zo sprak president Chandrikapersad Santokhi vrijdagmiddag in het parlement – in strijd is met de Grondwet en diverse geratificeerde internationale verdragen, was ingediend door de Asiskumar Gajadien (VHP) en Ivanildo Plein (NPS).

Opmerkelijk is de rol van de ABOP en de PL (Pertjajah Luhur) in de hele gang van zaken rond de gewijzigde Amnestiewet. ABOP en PL hadden immers in april 2012 meegewerkt aan de wijziging van de Amnestiewet. Het merendeel van hun fractieleden, die nu deel uitmaken van de regering Santokhi-Brunswijk, stemden destijds dus vóór de wijziging van de Amnestiewet. Voor het aannemen van die wet was immers steun nodig van tenminste één NDP-coalitiepartner: Paul Somohardjo van Pertjajah Luhur (PL) of Ronnie Brunswijk van de ABOP. 

PK

error: Kopiëren mag niet!