Bromfietser (25) stapt in auto met draaiende motor en rijdt weg…..

De 25-jarige E.K. is maandag 23 augustus door de politie van het bureau Munder op zijn woonadres te Lelydorp aangehouden voor de diefstal van een auto, zo meldt het Korps Politie Suriname zaterdagmiddag 28 augustus.

Een 33-jarige vrouw had op diezelfde dag aangifte gedaan van de diefstal van haar auto. Zij verklaarde aan de politie, dat zij samen met haar peetdochter reed naar een carcenter voor het inwinnen van informatie. Ze stapten vervolgens uit de auto, maar de vrouw liet de motor van haar auto draaien.

E.K., die op een bromfiets was, stopte naast de auto van de vrouw. Hij stapte van zijn bromfiets af en nam op een onbewaakt moment plaats achter het stuur van de auto. Hierna ging de man met de auto van de vrouw ervandoor met achterlating van zijn bromfiets.

De politie van Munder, die werd ingeschakeld. kreeg na enkele uren de melding dat de gestolen auto te Lelydorp was gesignaleerd. Bij een ingesteld onderzoek door agenten, bleek het daadwerkelijk om de auto van de aangeefster te gaan. De verdachte werd bij die gelegenheid in de kraag gevat en ter voorgeleiding overgebracht naar het politiebureau.

De man verklaarde aan de politie dat hij de auto had genomen, omdat hij een voertuig nodig had om een paar zaken te gaan regelen. Na overleg met het Openbaar Ministerie is E.K. hangende het onderzoek door de politie in verzekering gesteld. De eigenaresse kon hierna weer over haar auto beschikken.

error: Kopiëren mag niet!