Kwamalasamutu met Renet Wahki (ABOP) nu vertegenwoordigd in Assemblee

Met ingang van vrijdag 27 augustus is de Trio-gemeenschap Kwamalasamutu voor het eerst vertegenwoordigd in De Nationale Assemblee (DNA) in de persoon van de 37-jarige Renet Wahki, namens de ABOP. Hij heeft de zetel ingenomen van Dinotha Vorswijk, die nu minister van Grondbeleid en Bosbeheer is. Wahki is de eerste Trio in de Assemblee.

Het nieuwe Assembleelid betrad de vergaderzaal in traditionele Trio-kleding met hoofdtooi en liep op blote voeten.

Diverse fractieleiders spraken over een historisch moment dat het dorp Kwamalasamutu, gelegen in het diepe zuidoosten van het land, nu vertegenwoordigd is in het parlement. 

Wahki voerde het woord in zijn eigen taal gevolgd in het Nederland. Hij sprak dank uit aan ABOP-voorzitter Ronnie Brunswijk, tevens vicepresident, voor de mogelijkheid dat de Trio-gemeenschap nu vertegenwoordigd is in De Nationale Assemblee.Volgens Wahki is hiermee door zijn gemeenschap geschiedenis geschreven.

‘Ik zal niet stilzitten noch slapen totdat de strijd van de grondenrechten is gewonnen.’

PK

error: Kopiëren mag niet!