Jogi “door het lint” om opmerking Belfort over 68.000 hectare verkregen grond

Het VHP-Assembleelid Mahinderpersad Jogi ging dondermiddag 26 augustus in het parlement “door het lint” om opmerkingen gemaakt door ABOP-parlementariër Edward Belfort over 68.000 hectare grond die hij in het district Saramacca heeft verkregen. Belfort zwaaide daarbij met kopieën van perceelkaarten waaruit dit zou blijken.

Jogi reageerde fel op de opmerking van Belfort. Als een briesende leeuw ging Jogi in de verdediging aanvoerende, dat hij alles rechtmatig heeft verkregen.

Verbaal slagveld

De openbare vergadering veranderde in een oogwenk in een waar verbaal slagveld tussen leden van de oppositie en de coalitie. Volgens Jogi had zijn vader de grond aangevraagd, welke aanvraag hij later overnam. Dit zou in de aanloop naar de verkiezingen van 2010 zijn gebeurd. Hij noemde daarbij de voormalige NDP-topper uit Saramacca,  Achmed Amatali, die volgens Jogi zijn vader zou hebben gevraagd om NDP’er te worden als voorwaarde om de grond toegewezen te krijgen. Deze opmerking was weer de vonk die bij NDP-fractie een explosieve reactie ontlokte. Buiten de microfoon werd van alles en nog wat naar elkaar toe geslingerd.

Gregory Rusland, die op dat moment de vergadering leidde zag, in een schorsing de enige uitweg om de rust terug te brengen. 

error: Kopiëren mag niet!