Twee explosies aan luchthaven Kaboel: “Minstens vier Amerikaanse militairen gedood”

Buiten de luchthaven van Kaboel hebben twee explosies plaatsgevonden. Volgens een bron van de taliban zouden er zeker dertien doden gevallen zijn, waaronder ook kinderen. Er is ook sprake van minstens zestig gewonden. Zes slachtoffers zouden gestorven zijn op weg naar het ziekenhuis. De Amerikaanse autoriteiten denken dat het om zelfmoordaanslagen gaat.

Amerikaanse leger- en inlichtingenanalisten zeggen dat bedreigingen van de Islamitische Staat Khorasan-groep – ook bekend als ISIS-K – een met bommen beladen vrachtwagen omvatten, zelfmoord terroristen die de menigte buiten de internationale luchthaven Hamid Karzai infiltreren en mortier
aanvallen op het vliegveld uitvoerden.

ISIS-K werd gevormd door ontevreden strijders van de Pakistaanse Taliban, na de oprichting in 2014 van een kalifaat in Irak en Syrië door de zogenaamde Islamitische Staat.

ISIS-K zou ongeveer 1.500-2.000 strijders hebben in de provincies Nuristan, Kunar en Nangarhar, met cellen in heel Afghanistan, inclusief Kabul.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: