Taliban-soldaten moeten een vorm van sensitiviteits training ondergaan om te leren hoe ze vrouwen op een respectvolle manier moeten behandelen.

Tijdens een persconferentie liet Taliban-woordvoerder Zabiullah Mujahid de vrouwen van Afghanistan weten dat ze thuis moesten blijven en niet veilig waren in het bijzijn van de soldaten van de militante groepering.

Mujahid adviseerde dat de straten veiliger zouden moeten zijn zodra rekruten van de Taliban een ‘training’ ondergaan die hen leert de rechten van vrouwen te respecteren.

Mujahid voegde eraan toe dat de begeleiding om thuis te blijven slechts tijdelijk mag zijn en de groep in staat moet stellen hun steeds groter wordende aantal troepen te onderwijzen over hoe vrouwen onder het nieuwe regime moeten worden behandeld.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: