Verdachte diefstal schaap en heler aangehouden

De politie van het bureau Santodorp kreeg vrijdag 20 augustus de melding dat een schaap uit een stal op een adres in het ressort was gestolen, aldus het Korps Politie Suriname woensdagavond 25 augustus.

De eigenaar van het dier kreeg later op die dag informatie dat iemand een soortgelijk schaap voor een aannemelijk bedrag had verkocht aan ene Adjaikoemar. Een familielid van de eigenaar maakte vervolgens contact met de koper. Aan de hand van de beschrijving van het dier, kreeg dat familielid het vermoeden dat het om het schaap van de aangever ging. De eigenaar, die inmiddels het adres van de koper had achterhaald, ging met de politie naar dat adres en herkende zijn gestolen schaap direct.

De 33-jarige heler Adjaikoemar B. verklaarde tegen de politie dat hij eerder op de dag het schaap bij een zekere K.R. had gekocht voor Srd 7.500. Op zijn aanwijzing werd K.R. aan de Zuurzakweg, waar het dier eerder op die dag bij de woning van G.C. was bezichtigd, opgespoord.

Bij het zien van de politie koos K.R. het hazenpad met achterlating van zijn bromfiets. G.C. ontkende in eerste instantie iets van de diefstal af te weten. Verder gaf hij aan, dat hij op verzoek van K.R. zich had voorgedaan als de eigenaar van het schaap. Heler Adjaikoemar en G.C. werden door de politie van Santodorp aangehouden en ter voorgeleiding overgebracht naar het politiebureau.

Na afstemming met het Openbaar Ministerie werd de heler na verhoor heengezonden, terwijl G.C. hangende het onderzoek in verzekering is gesteld. Aan de aanhouding van de voortvluchtige verdachte K.R. wordt gewerkt.

Het schaap is inmiddels weer bij de eigenaar.

error: Kopiëren mag niet!