Wereldreiziger Ricky Sewpersad: ‘Let’s pray for Afghanistan’

De Surinaamse wereldreiziger Ricky Sewpersad heeft via zijn speciale Facebook-pagina ‘Never Stop Exploring’ aandacht gevraagd voor de actuele situatie in Afghanistan en meer.

Hij schrijft: “Let’s pray for Afghanistan, dit betekent letterlijk vertaald: laten we bidden voor Afghanistan. Van bosbranden in Californië tot de overname van de taliban in Afghanistan. Dan hebben we het nog niet over corona dat er nog steeds is en de opkomende armoede in vele landen, waaronder ook ons geliefd Suriname. Heel de wereld wordt vernietigd en naar mijn mening is de mens hier verantwoordelijk voor. Eerst wil ik vooral stilstaan bij de ellende momenteel in Afghanistan. Voor veel Surinamers zal het ver van huis lijken, maar voor mij niet. Mijn reisgenoot en beste maat, Murtaza, komt ook uit Afghanistan, inmiddels zijn wij meer dan familie. Een klasgenoot van de middelbare school, Walid, kwam ook uit Afghanistan met wie ik nog steeds af en toe contact heb en verder ken ik ook paar anderen die momenteel in Afghanistan zitten en geen kant op kunnen.”

“Afgelopen dagen heb ik direct contact gehad met ze en de situatie in Kabul is schrijnend! Veel gevluchte mensen met kinderen op straat. Er is een schaarste aan tenten en kleding voor deze mensen. Hulp van buitenaf gaat ook erg moeizaam. Al zouden wij willen helpen, het is lastig. Over het algemeen zijn het super aardige mensen die een cultuur hebben die veel overeenkomt met wat ik gewend ben in Suriname, als we bijvoorbeeld praten over de gastvrijheid. Het is hopen en bidden dat deze mensen snel uit de ellende bevrijd worden. Laten we met zijn allen niet alleen voor onszelf bidden maar ook voor al deze mensen.”

“Hierbij wil ik ook meegeven, dat de meesten tussen ons hoe dan ook tevreden moeten zijn. Wij hebben een veilige slaapplek en elke dag een maaltijd. Ondanks het de laatste tijden steeds zwaarder wordt in Suriname moeten we toch proberen het beste ervan te maken. Waar nodig moeten we elkaar proberen te ondersteunen. Hopend en biddend op snelle verbetering wereldwijd”, aldus Sewpersad. 

error: Kopiëren mag niet!