Suriname’s Fly All Ways heeft toestemming gekregen voor Amerikaanse charters

Het Amerikaanse Ministerie van Transport heeft aan Suriname’s Fly All Ways Airlines (8W, Paramaribo Int’l) voorlopig een Foreign Air Carrier Permit and Exemption Authority verleend voor passagiers- en andere charters naar de Verenigde Staten voor een periode van twee jaar, zo maakte de toezichthouder in juni bekend.

Volgens de voorlopige beschikking heeft de vervoerder toestemming gekregen voor buitenlandse charters die mensen, eigendommen en post vervoeren van locaties achter Suriname, via Suriname en tussen liggende locaties, naar alle locaties in de Verenigde Staten en daarbuiten.

De DOT zei dat de ontheffingsbevoegdheid voorlopig werd verleend onder bepaalde standaard voorwaarden en dat de vergunning werd verleend onder voorbehoud van procedures.

Haar besluit was in het algemeen belang, aangezien verzoekster had aangetoond dat zij financieel en operationeel gekwalificeerd was.

Volgens de geavanceerde module van ch-aviation fleets heeft Fly All Ways een kleine vloot van één DHC-6-400 die is ingehuurd door Zimex Aviation (XM, Zürich) voor een passagiers charter contract van het Franse petroleumbedrijf Total voor vluchten tussen Suriname en Frans-Guyana; evenals twee Fokker 70’s, waarvan zij er één in bezit heeft en de andere wordt gehuurd van Holly Day Airline BV.

De Surinaamse luchtvaartmaatschappij exploiteert momenteel lijn- en chartervluchten naar Brazilië, Guyana, Curaçao, de Dominicaanse Republiek, Trinidad en Tobago, Haïti, Cuba en Colombia. (Bron:ch-aviation)

error: Kopiëren mag niet!