Chinese vereniging schenkt paar honderd kinderschoenen aan SoZaVo

De Suriname Chinese United Association  (SCUA) heeft donderdag 19 augustus een paar honderd kinderschoenen geschonken aan het Ministerie van Sociale Zaken & Volkshuisvesting (SoZaVo). De geste werd gedaan door SCUA-voorzitter Henk He Zhenxiong aan minister Uraiqit Ramsaran van SoZaVo in bijzijn van zijn staf, aldus het ministerie dinsdagavond 24 augustus in een persbericht.

De bewindsman is zeer ingenomen met de geste en wees op het belang van gemeenschapsparticipatie. “Van onze kant uit is duidelijk gemaakt, dat in de Surinaamse samenleving dagelijks solidariteit wordt getoond. Dit is een van de momenten, waarbij wij als samenleving dat mogen meemaken.”

Sociale Zaken-directrice Melitia Sentilia gaf aan, dat de donatie bijdraagt aan het uitvoeren van de taakstelling van het ministerie, dat belast is met het bevorderen en garanderen van het algemeen welzijn van de verschillende doelgroepen binnen de samenleving. “Vandaag zijn wij hier om een donatie in ontvangst te nemen. Om onze doelen te realiseren moeten wij samen met de particuliere sector werken, want alleen samen kunnen wij het maximale bereiken.”

SCUA-voorzitter Henk He Zhenxiong onderstreepte de geste als een bijdrage om de de mens in nood tegemoet te komen. De SCUA-voorzitter hoopt met zijn gebaar ook anderen te motiveren om te doneren. De schenking zal verder worden gedoneerd aan mensen en instanties die geregistreerd staan in het bestand van het ministerie. 

error: Kopiëren mag niet!