Vrouw (32) brengt in slepende ruzie buurman (63) kapverwondingen toe

De 32-jarige L. J. is maandagochtend 16 augustus door de politie van het bureau Latour aangehouden. De vrouw had haar 63-jarige buurman Ivan G. kapverwondingen op het lichaam toegebracht, zo meldt het Korps Politie Suriname donderdagmiddag 19 augustus..

De agenten speelden maandag omstreeks 08.30 uur in op een melding van een kappartij op een adres in hun werkressort. Onderzoek wees uit dat het om een slepende ruzie ging tussen L.J. en haar buurman.

Volgens verklaring van het slachtoffer hield de buurvrouw zich bezig met culturele praktijken en stuurde boze geesten op hem af. Ook gooide de vrouw steeds weer ontlasting op zijn erf.

De verdachte vrouw verklaarde het tegendeel en gaf de politie te kennen dat haar buurman al geruime tijd urine op haar woning gooide. Ze betrapte de buurman in de vroege ochtend van 16 augustus weer, toen hij bezig was urine op haar woning te gooien.

Vanwege het vroege uur ging de buurvrouw pas later op de dag naar Ivan en vroeg hem om rekenschap. Dit mondde uit in een woordenwisseling, waarbij de buurman een scherp voorwerp en een koevoet op de vrouw gooide. De vrouw bewapende zich met een scherp voorwerp en bewerkte de buurman daarmee. Ivan liep daarbij ernstige kapverwondingen op aan een elleboog en buikstreek. Aan beide benen heeft hij ook snijwonden opgelopen. In een ambulance werd de gewonde buurman afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Na medisch te zijn behandeld kon hij naar huis.

Beide scherpe voorwerpen en de koevoet werden aangetroffen en inbeslaggenomen. De overige buurtbewoners gaven de politie te kennen dat Ivan het probleem is in de buurt, aangezien niemand voorbij zijn woning mag lopen.

De verdachte vrouw werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Zij werd voorgeleid en na afstemming met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld.

error: Kopiëren mag niet!