Moment 640 wanhopige Afghaanse vluchtelingen proppen zich in Amerikaans vrachtvliegtuig om de Taliban . te ontvluchten

Dit is het moment waarop ongeveer 640 doodsbange Afghanen op een Amerikaans vrachtvliegtuig stormden voordat de bemanning de hellingen kon sluiten.

Het vliegtuig was enorm overbelast, omdat het ontworpen is om comfortabel 150 soldaten of 77.000 kg vracht te vervoeren.

Maar de bemanningsleden ‘namen de beslissing om te gaan’ ondanks de extra passagiers, zei een niet nader genoemde defensiefunctionaris.

Audio aan boord van de luchtverkeersleiding suggereerde dat er 800 mensen waren, maar de functionaris zei dat 640 Afghaanse burgers van boord gingen toen het vliegtuig zijn bestemming bereikte.

Tot nu toe hebben de VS minstens twee C-17-vrachtvliegtuigen uit de Afghaanse hoofdstad Kabul gevlogen, terwijl mensen wanhopig het wrede regime van de Taliban ontvluchten.

Er zullen naar verwachting meer vluchten worden gemaakt naarmate de islamitische militante groepering haar greep op het land verstevigt, terwijl de Amerikaanse president Joe Biden zijn besluit om de Amerikaanse troepen terug te trekken verdedigt.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: