Jongeren zijn ontevreden over de situatie in Suriname

De redactie van Dagblad Suriname vroeg enkele jongeren of ze op dit moment tevreden zijn over de huidige situatie in het land en wat ze graag zien veranderen.

Atish zegt: “Ik ben helemaal niet tevreden met de situatie in ons land, omdat ik als een schoolgaande, geen toekomst in zo’n situatie kan inbeelden. De hoge tarieven die dagelijks aan het stijgen zijn. Mijn ouders kunnen niet genoeg voedingsmiddelen kopen. Het is ook moeilijk voor ons als jongeren om een baan te vinden, want er wordt meestal gekeken naar je scholing en dan nog word je niet goed betaald om een hele maand te kunnen overleven.”

Atish ziet liever dat de regering bedrijven opzet, waardoor er werkgelegenheid voor jongeren wordt gecreëerd. Ook ziet hij graag dat Surinamers hun eigen producten kunnen exporteren naar het buitenland. “Aan de andere kant kunnen onze producten ook nationaal goedkoop worden verkocht, zodat wij Surinaamse producten kunnen aanschaffen en niet hoeven te klagen over de prijzen. Waarom is Suriname niet echt een exportland?”

Ernesto laat ook weten dat hij niet tevreden is. “Het is duidelijk dat we in een moeilijke tijd nu leven. Jij als jongere moet tegenwoordig ook jouw brood zoeken, mama en papa ondersteunen. Alles is peperduur geworden, de school is ook geen makkie meer met het nieuwe systeem van online onderwijs geven. Tevreden ben ik niet, maar het beste moeten we wel ervan maken. De situatie moet natuurlijk aangepakt worden, onze economie vooral. Er moet meer actie ondernomen worden, dan dat er alleen wordt gepraat. Er moeten wegen voor ons als jongeren open gemaakt worden. Men moet het niet moeilijker voor ons maken, er zijn al teveel dropouts, afgestudeerden die werkloos zijn. Laten onze leiders de weg open en wijs maken, zodat we samen meer gelegenheden krijgen om ons land en economie vooral op hoger niveau te stabiliseren.”

SK

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: