Doekhie (NDP): ‘Ramdin moet niet denken dat Surinamers geiten zijn’

‘Minister Jubithana, u hebt in Dubai niets om te laten zien of te vertellen’

Het oud-Assembleelid Rachied Doekhie (NDP) is absoluut niet te spreken over deze week gedane uitspraken van minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking tijdens een persconferentie over de deelname van Suriname aan de Expo Dubai 2020 van oktober tot en met maart 2022. 

In gesprek met Dagblad Suriname zegt de altijd uitgesproken Doekhie, dat Ramdin niet moet denken moet denken ‘dat Surinamers geiten zijn’. ‘Dat de president van het land naar Dubai wil gaan is dat zijn recht. Zijn voorgangers hebben het ook bont gemaakt. Bijvoorbeeld Ronald Venetiaan ging naar Afrika met 135 mensen, Jules Wijdenbosch had ‘zijn accura feesten in Nederland, Desi Bouterse ging met 60 mensen naar president Teodoro Obiang van Equatoriaal Guinea, naar Haïti met 40 mensen, enzovoorts. Geen probleem hoor!’

‘Zeg gewoon we gaan slenteren met staatsgelden’

‘Maar als Ramdin zegt, dat hij naar Dubai gaat om Suriname te promoten, met name productie en andere geweldige zaken die we hebben, dan is dat een grote joke. Zeg gewoon we gaan slenteren met staatsgelden. Ramdin moet vertellen hoeveel hij al heeft verkwanseld met zijn buitenlandse reizen. Wat is het tastbare resultaat van die reizen? Nul komma nul.’

Doekhie vraagt zich af wat Suriname volgens Ramdin zou kunnen exporteren? ‘Djompofoetoe of bat en bal, niets meer. Oh ja, misschien troefcall, meer niet. Leg Dubai ook uit dat vanaf Zanderij tot Nickerie er geen toiletten zijn. Misschien een attractie voor toeristen. Dus ga flink wandelen en denk niet dat het volk jouw door heeft en een kiek op je neemt.’

Tot slot heeft het oud-Assembleelid nog een advies aan Ramdin: ‘Praat alsjeblieft niet wanneer jouw verstand met verlof is, dan gaat het volk misschien geloven wat je zegt.’

Vervolgens neemt Doekhie ook uitspraken van minister Albert Jubithana van Transport, Communicatie en Toerisme over de aanwezigheid van Suriname op de wereldexpo in Dubai kritisch onder de loep.

‘Minister, u hebt niets om te laten zien of te vertellen in Dubai’

‘De reactie van minister Jubitana wordt al een cliché. Al een jaar zegt hij Suriname op de wereldkaart te plaatsen. Minister, u doet voorkomen uw best te doen, maar resultaten gelden. Suriname is al langer dan 50 jaren op de wereldkaart. Kijk naar alle ambassades, de buitenlandse betrekkingen. Op toerismegebied hebben touroperators bergen werk verzet, en nog zonder steun van de overheid. Denk aan personen als Karel Dawson, de heer Zaalman, mevrouw Ang. Minister u hebt in Dubai niets om te laten zien of te vertellen.’

PK

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: