Groepje fans van Gorré dient petitie in bij SVB voor behoud bondscoach

Een klein groepje fans van de ontslagen coach van Natio, Dean Gorré, heeft maandag 16 augustus een petitie ingediend bij de Surinaamse Voetbalbond, SVB. Het handjevol indieners, dat werd ondersteund door een – zo leek het – van straat ‘geplukte’ jongens, willen dat het ontslag van Gorré van tafel gaat.

Het besluit van de SVB om de bondscoach en de technische staf aan de kant te zetten, wordt honderd procent gesteund door de leden. Dat bleek tijdens een maandag gehouden algemene ledenvergadering. De voetbalbond komt donderdag 19 augustus met een persconferentie waarin het ontslag van Gorré zal worden toegelicht.

De ingediende petitie van een handjevol individuen zal geen enkele invloed hebben op het SVB-besluit.

Dagblad Suriname heeft vernomen, dat Gorré volgens contract is ontslagen. De coach ontving maandelijks een bedrag van US$ 10.000 voor zijn werk en hij moet, nadat zijn ontslag werd bekendgemaakt, nog drie maanden worden uitbetaald.

De SVB kan nu op zoek gaan naar een nieuwe bondscoach. Gorré is binnenkort formeel werkloos.

Geen succesvolle coach

Zijn carrière als voetbalcoach was niet erg succesvol. In december 2008 werd hij assistent-trainer bij het Engelse Southampton. Daarvoor vervulde hij dezelfde functie bij Stoke City. In 2010 behaalde hij zijn trainersdiploma bij de Engelse nationale voetbalbond. Op 31 januari 2011 werd hij tot het einde van het seizoen 2010/11 als hoofdtrainer van RBC Roosendaal aangesteld. Met RBC voorkwam hij directe degradatie uit de Eerste Divisie, maar de club werd in juni 2011 failliet verklaard. Hierna was hij tot begin 2012 werkzaam als trainer van de A2 in de jeugdopleiding van AFC Ajax. In januari 2012 trad hij als jeugdtrainer in dienst bij de Schotse voetbalbond. Die functie legde hij in april 2013 neer. 

In 2015 was Gorré even coach van het Surinaamse nationale elftal. Zijn dienstverband duurde slechts twee verloren duels tegen Nicaragua in de tweede ronde van de kwalificatiereeks voor het WK voetbal 2018. Daarna werd hij scout voor het Engelse Reading. In juli 2018 tekende hij een tweejarig contract als bondscoach van Suriname. In maart 2021 verlengt hij zijn contract als bondscoach van Natio met nog eens twee jaar. Op 30 juli werd door de SVB bekendgemaakt dat hij niet langer bondscoach was van Suriname.

Als voetballer maakt hij in april 1988 zijn debuut als rechtshalf/aanvallende middenvelder bij de club SVV in Schiedam. Daarna heeft hij gespeeld bij SVV, SVV/Dordrecht ’90, Feyenoord, FC Groningen, Ajax en Huddersfield Town en Barnsley in Engeland.

PK

error: Kopiëren mag niet!