Barcelona-president onthult schulden van € 1,35 miljard

Barcelona-president Joan Laporta heeft de omvang van de financiële crisis van de club blootgelegd en onthulde dat de La Liga-reuzen 1,35 miljard euro aan schulden hebben, een stijging van 200 miljoen euro ten opzichte van de cijfers die in januari werden gerapporteerd.

Slechts enkele dagen na het overladen van de gewaardeerde aanwinst Lionel Messi naar Paris St-Germain, heeft Joan Laporta de spiraal van economische crisis onthuld die Barcelona overspoelt. Met een duizelingwekkende schuld van 1,35 miljard euro – voornamelijk bestaande uit bestaande bankleningen en spelerslonen – moeten de Spaanse giganten vechten om een ​​weg terug naar financiële gezondheid te vinden.

Laporta zegt dat voorganger Josep Maria Bartomeu een “vreselijke erfenis” heeft achtergelaten die “alle interne controles heeft ontweken”, waarbij veel van de senior spelers van de club nu salarisverlagingen moeten accepteren om het herstel te bevorderen.

De verkoop van Neymar voor € 222 miljoen in 2017 werd gezien als een katalysator voor de tegenslagen van Barcelona, ​​met hoge lonen en een slecht transferbeleid, in combinatie met een gebrek aan Europees succes op het veld, waardoor de club haar status als een zwaargewicht van het wereldvoetbal.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: