Van moord verdachte man (44) aangehouden in Kleine Saramaccastraat

De vermoedelijke 44-jarige moordverdachte C.Z. is zaterdagmiddag 14 augustus door leden van het Regio Bijstandsteam Paramaribo van het Korps Politie Suriname in de Kleine Saramaccastraat ter hoogte van de Zwartenhovenbrugstraat opgespoord en aangehouden, zo meldt het korps maandagmiddag 16 augustus.

De politie van het bureau Geyersvlijt en overige politie-eenheden kregen zaterdag via het Command Center een melding dat een man die schotverwondingen had opgelopen, zich in een woning op een adres te Paramaribo-Noord bevond. Bij aankomst van agenten op dat adres werd de 40-jarige Yang Pingxian met twee schotwonden in het lichaam aangetroffen. 

Het slachtoffer bevond zich in de benedenruimte van de woning en vertoonde geen levensteken meer. Een arts stelde officieel de dood van Yang Pingxian vast, waarna zijn lichaam ter obductie in beslag is genomen. Het is vooralsnog onduidelijk wat het motief is voor de moord. Het moordwapen is nog niet achterhaald door de politie.

In het belang van het onderzoek is de vermoedelijke verdachte C.Z. na overleg met het Openbaar Ministerie achter slot en grendel geplaatst. De afdeling Kapitale Delicten is belast met het verdere onderzoek in deze zaak.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: