MinOW-directeur neemt petitie onderwijsbonden KOB en COB in ontvangst

De directrice van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC), Gracia Valies-Ormskirk, heeft maandag 16 augustus een petitie in ontvangst genomen van vertegenwoordigers en leden van de Katholieke Onderwijzersbond (KOB) en de Christelijke Onderwijzersbond (COB).

De indieners vragen aandacht van minister Marie Levens voor de stijgende brandstofprijzen en de economische situatie waarin de leerkrachten verkeren.

KOB-voorzitter Bernice Barron benadrukte, dat onderwijsgevenden niet uitkomen. In de petitie doen ze het voorstel dat de brandstofprijzen worden teruggedraaid. Als dat niet mogelijk is vragen zij een vervoerstoelage of dat alle leerkrachten gratis worden vervoerd.

De indieners van de petitie hebben ook aandacht gevraagd voor het verruimen van de belastingschijven. Vanwege de vele prijsverhogingen vragen leerkrachten om in aanmerking te komen voor tandheelkundige zorg en kledingtoelage.

Directrice Valies-Ormskirk heeft de aanwezigen beloofd de petitie maandag nog te zullen overhandigen aan minister Levens.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: