Uit het dagboek van een consument

Luistervink

Ik ben vaak luistervink, niet dat ik heimelijk afluister. Ongewild vang ik geluiden op die in mijn omgeving rondwaaien. Mijn buurman had een bushouder op bezoek. Gezeten in de tuin werd er van alles en nog wat besproken. De wind blies de conversatie in mijn richting. De verhoging van de brandstofprijzen was het gesprek van de dag. De dieselprijs is opgevoerd naar SRD 17,95 en benzine naar SRD 15,95.

Bus in de garage

De bushouder klaagde steen en been. Hij houdt zijn bus in de garage, omdat de inkomsten onvoldoende zijn om in zijn levensonderhoud te voorzien, laat staan om de bus rijdende staat te houden. Het openbaar vervoer rammelt van alle kanten. Het wordt tijd, dat naast verhoging van de tarieven wordt overgegaan tot een strenge ordening. Door zulks te doen zullen er veel kosten bespaard worden.

Passagiers werken kosten verzwarend 

Een band kost SRD 2.500 en meer en deze gaat door het herhaaldelijk stoppen en optrekken nauwelijks 6 maanden mee. De spreker hekelde het gedrag van passagiers. Bushaltes staan er als het ware voor spek en bonen. “Over een weglengte van 200 meter moet ik 10 keren stoppen en optrekken om gemakzuchtige mensen te laten in- en uitstappen.” Passagiers werken kosten verzwarend. Het openbaar vervoer moet in al haar facetten hersteld, gezond gemaakt worden. Anders zal het verder afglijden.

HD

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: